EL CARNAVAL DELS ANIMALS (concert familiar) | Per David Puertas

03.02.2020

Diumenge 16 de febrer al Teatre Auditori de Granollers hi desfilaran els animals més musicals del planeta. La nostra Orquestra de Cambra de Granollers interpretarà una obra titulada "El Carnaval dels Animals" del compositor francès Camille Saint-Saëns. Es tracta d'una obra molt divertida plena de sopreses, en la que l'autor fa aparèixer lleons, cangurs, tortugues i fins i tot fòssils!

L'OBRA

“El carnaval dels animals” és una de les obres més famoses de la música clàssica. Va ser escrita per Camille Saint-Saëns però mai no va deixar que s’interpretés en públic. Sempre la va considerar “una broma musical” i, encara que els seus amics li deien que era una gran obra, ell mai va voler que la gent la sentís. Perquè? Doncs perquè utilitza estils musicals molt diferents, fa bromes constants (se n’enriu d’alguns del músics que coneixia, de finals del segle XIX) i no té la “seriositat” de la resta de les obres que havia escrit gràcies a les quals se’l considerava un dels millors compositors del moment.

L’obra té diferents parts breus i cadascuna d’elles fa referència a un animal (tortuga, cangur, lleó) i també n’hi ha una dedicada als dinosaures i una altra als fòssils. El color orquestral és molt ric —hi ha piano, xilòfon, flauta, clarinet, cordes...— i les històries que amaga cada peça són realment sorprenents.

EL PIANO

El piano és un dels principals instruments d'aquesta obra. De fet no n'hi ha un sol de piano: n'hi ha dos! A vegades l'autor els fa treballar molt, els fa tocar milers de notes, i a vegades els té allà posats sense que hagin de tocar pràcticament res.

LES SORPRESES

“El Carnaval dels animals” amb l’Orquestra de Cambra de Granollers compta amb la presentació i el guió de David Puertas, expert en divulgació musical, que ens anirà guiant per les particularitats d’aquesta obra plena d’enginy i de ritme. Ens farà cantar, ens farà escoltar i ens ajudarà a descobrir alguns dels animalons que s'amaguen a la partitura: com la puput, el cigne, el ruc o les gallines.

Us esperem a l’Auditori de Granollers per celebrar aquest carnaval tan especial, amb la música explicada, tocada i escoltada de ben a prop.

David Puertas Esteve, músic i periodista. Presenta els Concerts Familiars de l’Orquestra de Cambra de Granollers des de l’any 2012

Actualitat